Tekvicové rizoto so šalviou

Suroviny:

  • 1 kg dužiny z maslovej tekvice
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 1 zväzok šalvie
  • 1,5 l zeleninového vývaru
  • 50 g masla
  • 1 cibuľa
  • 300 g ryže na rizoto
  • 150 ml bieleho vína
  • 50 g parmezánu

Postup:

  1. V rozpálenej rúre upečte domäkka tekvicu, osolte a okoreňte.
  2. Na polovici masla osmažte cibuľku. Vmiešajte ryžu a po chvíli predajte víno. Nechajte ho vyvariť a potom vlejte za žufanku vývaru.
  3. Miešajte a varte kým sa vývar nevsaje do ryže. Takto pokračujte kým nie je ryža uvarená al dente. Trvá to asi 25 minút.
  4. Medzitým opešte lístky šalvie na panvici a osušte na papierovej útierke.
  5. Polovicu upečenej tekvice rozmixujte a vmiešajte do rizota spoločne so zvyšným maslom a syrom.
  6. Nechajte chvíľu odležat a podávajte so zvyšnými kúskami upečenej tekvice a so šalviou.

Pridaj komentár