Sucháriky

Suroviny:

  • 4 bielka
  • 140 g práškového cukru
  • vanilkový cukor
  • nastrúhaná kôra z 1 biocitróna
  • 140 g hladkej múky
  • 100 g orechov (mandle, vlašské, para, lieskovce, …)
  • maslo a hrubá múka na vymazanie

Postup:

  1. Rúru predhrejeme na 180 C.
  2. Z bielkov vyšľaháme sneh a postupne do neho pridáme práškový cukor a vanilkový cukor.
  3. Opatrne vmiešame citrónovú kôru, múku a orechy.
  4. Pečieme asi 30-35 minút.
  5. Po upečení vyklopíme a zabalíme do alobalu a útierky a necháme odležať do druhého dňa.
  6. Nakrájame na tenké plátky a sušíme v rúre vyhriatej na 100 C cca 5-10 minút.

Pridaj komentár