Ryžu zalejeme mliekom, postrašíme soľou a uvaríme do skoro úplne mäkka. Treba občas pomiešať, ochutnať a hlavne sledovať, aby neprihorela kvôli nedostatku mlieka.
Zapneme rúru, aby sa vyhriala, kým budeme pripravovať ryžu.
Odstavíme z ohňa, necháme trošku vychladnúť, ale naozaj iba trošku, s teplou kašou sa pracuje lepšie ako so studenou.
Do ryže vmiešame maslo, cukor, vanilkový cukor a tri žĺtky.
Z 3 bielkov (mali by byť studené) si ušľaháme sneh a jemne zamiešame do ryžovej zmesi.
Do ryže ešte primiešame odkvapkané čerešne (šťavu si necháme v chladničke) a celé to vylejeme do maslom vymastenej zapekacej misy.
Necháme piecť asi 40 minút – kým okraje nezačnú hnednúť.