Plnená paprika

Suroviny:

  • 10-12 ks paprík
  • 800g mletého bravčového mäsa
  • 200 g ryže v surovom stave
  • 3l paradajkového džúsu
  • soľ a korenie
  • 4 stonky zelerovej vňate
  • 2 cibule
  • 2 polievkové lyžice hladkej múky
  • maslo
  • olej
  • cukor

Postup:

  1. Na drobno nakrájame 1 cibuľu a osmažíme ju na oleji.
  2. Pridáme ryžu, zalejeme vodou a uvaríme.
  3. Vychladenú ryžu zmiešame s mletým mäsom a ochutíme soľou a korením.
  4. Dáme variť paradajkovú šťavu s zelerovou vňaťou a druhou cibuľou, osolíme, ocukrujeme podľa chuti.
  5. Očistíme papriku – zrežeme vrch a vyberieme jadierka. Naplníme papriky a ak nám zvýši zmes, urobíme guľky.
  6. Naplnené papriky a guľky ponoríme do paradajkovej šťavy a varíme asi 1 hodinu na miernom ohni.
  7. Potom papriky a mäsové guľky vyberieme z paradajkovej šťavy a v hrnci si pripravíme zásmažku – zohrejeme maslo, poprášime múkou, osmažíme krátko a zalejeme studenou vodou a rozmiešame do hladka.
  8. Po prevretí vlejeme do paradajkovej šťavy a zahustíme ju so zásmažkou. Šťavu prípadne ešte dochutíme soľou, korením, cukrom.
  9. Potom do šťavy vrátime papriky aj guľky a ešte mierne povaríme asi 5 minút.
  10. Podávame s knedľou alebo chlebom.

Pridaj komentár