Suroviny:
- 2 stredne veľké bravčové kolená
- soľ a čerstvo mleté čierne korenie
- 1 hlavička cesnaku, ošúpaného a drteného + 6 strúčkov nelúpaných
- 3 cibule nakrájané na hrubo
- 300 ml svetlého piva alebo vody
- chren, horčica + čokolvek ďalšie ako príloha + chlieb
Postup:
- Kolená ostrým nožom narežeme a obkrúžime okolo kosti. Mäso potom prstom trochu uvolníme od kosti ale kosť ponecháme.
- Poriadne osolíme zvonku i vo vzniknutom otvore, okoreníme a potrieme rozotretým cesnakom.
- Do pekáča poukladáme cibuľu e neolúpané strúčky cesnaku a na to položíme kolená. Podlejeme pivom alebo vodou, zakryjeme a necháme cez noc marinovať.
- Rúru predhrejeme na 160 C. Odkrytý pekáč s kolenami vložte do rúry a pečte asi 2 hodiny domäkka a dozlatista. Počas pečenia obracajte, podlievajte vodou a prelievajte výpekom.