Suroviny:
zelenina:
- tekvica hokaido alebo maslová
- paštrnák
- petržlen
- mrkva
- cvikla
- fenikel
- bataty
- červená cibuľa
- zeler
- cesnak
- žmolky kukurice
Ak nezoženiete všetky vymenované druhy zeleniny, vôbec nevadí. Prípadne experimentujte a použite aj iné druhy zeleniny.
marináda:
- 60 ml medu
- 4 lyžice panenského olivového oleja
- 2 lyžičky mletej údenej papriky
- 2 lyžičky rímskej rasce
- 3 lyžice balzamikového octu
- 3 lyžičky nasekaného čerstvého rozmarínu
- soľ a čerstvo mleté čierne korenie
Postup:
- Rúru predhrejeme na 180 C. Zeleninu očistíme a prípadne pokrájame tak, aby boli približne všetky kúsky rovnako veľké a rovnomerne sa prepiekli.
- V miske si zmiešame prísady na marinádu a obalíme v nej nakrájanú zeleninu a poukladáme ju pekne v jednej vrstve na plech vyložený papierom na pečenie.
- Pečieme asi 40 minút.
- Podávame s mäsom.