Linecké cesto

Suroviny:

  • 210 g hladkej múky
  • 70 g práškového cukru s pravou vanilkou
  • 140 g masla
  • 2 žĺtky
  • nastrúhaná kôra z 1 biocitrónu
  • červený lekvár na zlepovanie – ríbezľový alebo malinový
  • práškový cukor na poprášenie

Postup:

  1. Preosejeme múku na dosku, pridáme cukor, maslo, žĺtky a citrónovú kôru.
  2. Čo najrýchlejšie spracujeme hladké cesto.
  3. Zabalíme do potravinovej fólie a necháme hodinu odpočívať v chladničke.
  4. Predhrejeme rúru na 160 C.
  5. Z cesta vyvaľkáme plát hrubý asi 2 mm a vykrajujeme kolieska alebo iné tvary.
  6. Pečieme do zlatista asi 8 minút.

Pridaj komentár