Cibuľová polievka so šalviou a syrovými toastami

Suroviny:

  • 50 g masla
  • 4 cibule, rozpolené a nakrájané na plátky
  • trochu krupicového cukru
  • 1 l hovädzieho vývaru
  • 8-12 plátkov francúzskej bagety
  • 2 strúčky cesnaku
  • 100 g strúhaného čedaru
  • niekoľko lístkov šalvie
  • soľ a čerstvo mleté čierne korenie

Postup:

  1. Rozohrejte maslo na panvici, pridajte cibuľu a na strednom plameni ju za stáleho miešania opekajte až do zlatista – trvá to asi 15 minút.
  2. Potom stiahnite plameň na minimum a do panvice nasypte trochu cukru a počkajte až skaramelizuje. Potom ho premiešajte s cibuľou.
  3. Zalejte vývarom a priveďte k varu. Osolte a okorente a povarte ďalších 10 minút.
  4. Rozohrejte gril v rúre. Potrite bagetu cesnakom. Zmiešajte čedar so šalviou a zmes nasypte na bagetky. Vložte do rúry a ogrilujte do zlatista.
  5. Rozlejte polievku do misiek a položte do nich bagety.

Pridaj komentár