Suroviny:
- 50 g masla
- 4 cibule, rozpolené a nakrájané na plátky
- trochu krupicového cukru
- 1 l hovädzieho vývaru
- 8-12 plátkov francúzskej bagety
- 2 strúčky cesnaku
- 100 g strúhaného čedaru
- niekoľko lístkov šalvie
- soľ a čerstvo mleté čierne korenie
Postup:
- Rozohrejte maslo na panvici, pridajte cibuľu a na strednom plameni ju za stáleho miešania opekajte až do zlatista – trvá to asi 15 minút.
- Potom stiahnite plameň na minimum a do panvice nasypte trochu cukru a počkajte až skaramelizuje. Potom ho premiešajte s cibuľou.
- Zalejte vývarom a priveďte k varu. Osolte a okorente a povarte ďalších 10 minút.
- Rozohrejte gril v rúre. Potrite bagetu cesnakom. Zmiešajte čedar so šalviou a zmes nasypte na bagetky. Vložte do rúry a ogrilujte do zlatista.
- Rozlejte polievku do misiek a položte do nich bagety.