Caneloni plnené ricottou a špenátom

Suroviny:

na plnku:

  • 1 balenie caneloni
  • 500 g mrazeného špenátu listového alebo drteného špenátu
  • 500 g ricotty
  • soľ a korenie
  • 1 strúčik cesnaku
  • 4 mozzarely

 na paradajkovú omáčku:

  • 1 l paradajkového pyré/pasaty
  • 2 strúčiky cesnaku, najemno nasekané
  • olivoý olej
  • vínny ocot
  • soľ a korenie
  • oregano (môže byť sušené)
  • bazalka čerstvá
  • 2 lyžičky krupicového cukru
  • chilli paprička najemno nasekaná – ak chceme omáčku ostrejšiu

Postup:

  1. Zmiešame rozmrazený špenát a ricottu a ochutíme cesnakom, soľou a korením.
  2. Zmes naplníme do sáčku, na ktorom urobíme v jednom rohu menší otvor a ním plníme neuvarené caneloni a ukladáme ich do zapekacej misky.
  3. Medzitým si uvaríme paradajkovú omáčku. Na olivovom oleji jemne opražíme cesnak, potom pridáme paradajkové pyré, oregano, soľ, korenie, ocot a cukor. Necháme trochu prevrieť, Na konci vhodíme nasekané bazalkové lístky.
  4. Naplnené caneloni zalejeme paradajkovou omáčkou a na vrch poukladáme plátky mozzarely. Dáme zapiecť do rúry vyhriatej na 200 C na asi 20 minút.

Pridaj komentár