500 g mrazeného špenátu listového alebo drteného špenátu
500 g ricotty
soľ a korenie
1 strúčik cesnaku
4 mozzarely
na paradajkovú omáčku:
1 l paradajkového pyré/pasaty
2 strúčiky cesnaku, najemno nasekané
olivoý olej
vínny ocot
soľ a korenie
oregano (môže byť sušené)
bazalka čerstvá
2 lyžičky krupicového cukru
chilli paprička najemno nasekaná – ak chceme omáčku ostrejšiu
Postup:
Zmiešame rozmrazený špenát a ricottu a ochutíme cesnakom, soľou a korením.
Zmes naplníme do sáčku, na ktorom urobíme v jednom rohu menší otvor a ním plníme neuvarené caneloni a ukladáme ich do zapekacej misky.
Medzitým si uvaríme paradajkovú omáčku. Na olivovom oleji jemne opražíme cesnak, potom pridáme paradajkové pyré, oregano, soľ, korenie, ocot a cukor. Necháme trochu prevrieť, Na konci vhodíme nasekané bazalkové lístky.
Naplnené caneloni zalejeme paradajkovou omáčkou a na vrch poukladáme plátky mozzarely. Dáme zapiecť do rúry vyhriatej na 200 C na asi 20 minút.